Buitengoed

.
Door de ligging van Buitengoed fase 1 aan het park en de waterkant, is er veel ruimte, groen en water voor de deur. Aan de parkzijde komt een kleinschalig appartementengebouw met slechts 10 appar-tementen. 4 benedenhuizen, 4 appartementen op de 1e verdieping en 2 loft appartementen in de kapconstructie. Aan de waterkant komen vier korte rijen met huizen met twee woonniveau’s: een rustige ingang aan de lager gelegen hofzijde en de grote woonkamer en keuken op een hoger niveau met fraai wijds uitzicht over het water.

.
Via het landschappelijk vormgegeven park met mogelijkheden om te zitten maar ook met de kleintjes te spelen, wandelt u zo naar de Parkwal of via de hoofdentree van Wilgenrijk, naar alle voorzieningen in Maassluis. Het wonen in Buitengoed is rustig wonen. Geen grote hoeveelheden auto’s, er is alleen bestemmingsverkeer. Genieten van wonen aan het park met de mogelijkheid om binnen 5 minuten in winkelcentrum Koningshoek of in het historische stadscentrum te zijn.

Koop en huur

In Buitengoed realiseren Wilgenrijk en haar partners veel verschillende huizentypologieën: korte rijen, twee onder een kappers, enkele vrijstaande huizen en in dezelfde stijl kleinschalige appartementengebouwen. Bijzonder is dat er niet alleen koophuizen in verschillende prijscategorieën worden aangeboden, maar ook vrije sectorhuurwoningen die worden ontwikkeld en gerealiseerd door Amvest.

Naar verwachting zullen er circa 75 vrije sector huurhuizen en – huurappartementen worden gebouwd in de buurt Buitengoed. De eerste vrije sector huurhuizen worden gelijktijdig opgeleverd met de koophuizen van Lichtval, naar verwachting in de 2e helft van 2019. Indien u hierover geïnformeerd wilt worden, kunt u zich hier aanmelden.

Kenmerken

  • Groene, rustige en statige buurt met veel bijzondere plekken zoals vijver, parktuin en waterranden
  • Gefaseerde verkoop van ongeveer 200 huizen, vrijstaand, twee-onder-een-kaphuizen, korte rijtjes, appartementen
  • Zo’n 70% koophuizen en 30% vrije sector huurhuizen
  • Zeer groene inrichting in aansluiting op Cornelis van de Lelylaan en Parkwal
  • Hoogwaardige architectuur diverse architecten volgens Stijlboek Maassluise School
  • Stijlvol en natuurlijk kleur- en materiaalgebruik
  • Kernwaarden: groen, water, park, binnenhoven, architectuur, rust
Ligging in Wilgenrijk

Architectuur

Voor dit plan deden Converse Architects en Plein06 inspiratie op in de stad waar zij beide gevestigd zijn. Buitengoed is geïnspireerd op het chique Rotterdamse stadsdeel Kralingen. Een statige jaren dertig wijk met aaneengesloten herenhuizen, groene avenues, weelderige groene parken en vijvers omringd door villa’s. Ook in Buitengoed is deze warme en sfeervolle jaren dertig architectuur teruggebracht, maar dan in een modern jasje en met een dorps karakter. Met veel aandacht voor details zoals bijzonder metselwerk en grote gootoverstekken. Met een zorgvuldig samengesteld kleur- en materialenpalet om eenheid te creëren binnen de variatie van de verschillende huizen en appartementenblokken.

Landschapsontwerp

Samenhangend ensemble,
de slingerende, land-
schappelijke laan
wandelpad langs de waterkant

 

 

Buitengoed fase 1 is vormgegeven als een samenhangend ensemble, opgespannen tussen de slingerende, landschappelijke laan en het wandelpad langs de waterkant. Aan de zuidoostkant kijkt het appartementengebouw uit over het park. De beleving van het omringende landschap is optimaal. De huizen van Lichtval zijn met de voorkant naar de waterkant gericht. Door een split-level liggen de woonkamer en het terras ruim een meter hoger dan het voetpad. Zo ontstaat een veranda waar in de avondzon gezeten kan worden met uitzicht op het water en waar kinderen tussen het riet spelen. Ook de appartementen liggen verhoogd zodat de balkons uitzicht hebben op het groene park.

Beelden die ons geïnspireerd
hebben in de ontwerpfase

https://buitengoed.wilgenrijk.nl/wp-content/uploads/sites/8/2018/05/DSC_7583-e1525870694777.jpg
https://buitengoed.wilgenrijk.nl/wp-content/uploads/sites/8/2018/05/shutterstock_457966456.jpg
https://buitengoed.wilgenrijk.nl/wp-content/uploads/sites/8/2018/05/DSC_7673-e1525856097239.jpg
https://buitengoed.wilgenrijk.nl/wp-content/uploads/sites/8/2018/05/DSC_7934.jpg

een groene, waterrijke en open open buurt met dorpse sfeer

een groene, waterrijke
en open buurt met dorpse sfeer