Buitengoed

Buitengoed is geïnspireerd op de statige wijk Kralingen in Rotterdam; brede lanen, speelse vijvers, groene oevers, een ontspannen park. Straten die slingeren, kleine binnenhoven, een fijne leefomgeving. De grote woonvariatie in de buurt Buitengoed, van circa 200 korte rijen, twee-onder-een-kaphuizen, enkele vrijstaande huizen en in dezelfde stijl kleinschalige appartementen-gebouwen, wordt langs de lanen gefaseerd ontworpen, ontwikkeld en gebouwd.

Alle huizen worden ontworpen binnen de ontwerpfilosofie de “Maassluise School”. Binnen deze filosofie is er eenheid, ruimte voor variatie en een hoge mate van kwaliteit. In Buitengoed heeft elke laan zijn eigen unieke sfeer en karakter door materiaalgebruik en groen.

Koop en huur

In Buitengoed realiseren Wilgenrijk en haar partners veel verschillende huizentypologieën: korte rijen, twee-onder-een-kaphuizen, enkele vrijstaande huizen en in dezelfde stijl kleinschalige appartementengebouwen. Bijzonder is dat er niet alleen koophuizen in verschillende prijscategorieën worden aangeboden, maar ook vrije sector huurhuizen die worden ontwikkeld en gerealiseerd door Amvest. De verdeling is zo’n 70% koophuizen en 30% vrije sector huurhuizen. 

Voor meer informatie over het huuraanbod, verwijzen wij u door naar de website van Amvest

Sferen langs de lanen

  • Lichtval is georiënteerd langs de zuidelijke en open waterzijde van Buitengoed en ligt aan een rustig gelegen hofje.
  • De gekromde laan Onderling leidt u door verschillende sferen in Buitengoed, langs de buurtvijver en het groene park.
  • De laan Verreweg is een belangrijke, statige laan binnen het gebied van Wilgenrijk en verbindt Buitengoed met andere buurten in het woongebied. 
  • Een wandeling over het struinpad langs het water gaat over langs de laan Ritseling. De laan vervolgt zijn route langs de intieme watergang tussen Buitengoed en de naastgelegen buurt. 
  • De sfeer langs de laan Doorkijk geeft je het gevoel middenin de chique Rotterdamse buurt Kralingen te zijn. De laan is vol rijkversierde gevels, hoge bomen en parkeren tussen groen.
  • Langs de laan Twijg voel je de intieme en dorpse sfeer die de buurt Buitengoed zo goed karakteriseert.
Ligging in Wilgenrijk

Architectuur

Voor deze buurt deden Plein06 en Converse Architects inspiratie op in de stad waar zij beide gevestigd zijn. Buitengoed is geïnspireerd op het statige Rotterdamse stadsdeel Kralingen. Een jaren dertig wijk met aaneengesloten herenhuizen, groene avenues, weelderige groene parken en vijvers omringd door villa’s. Ook in Buitengoed hebben zijn deze warme en sfeervolle jaren dertig architectuur teruggebracht, maar dan in een modern jasje en met een dorps karakter. Met veel aandacht voor details zoals bijzonder metselwerk en grote gootoverstekken. Met een zorgvuldig samengesteld kleur- en materialenpalet om eenheid te creëren binnen de variatie van de verschillende huizen en appartementenblokken.

Landschapsontwerp

Samenhangend ensemble, de slingerende, land- schappelijke laan wandelpad langs de waterkant

Buitengoed is vormgegeven als een samenhangend ensemble, opgespannen tussen de slingerende, landschappelijke laan en het wandelpad langs de waterkant. Aan de zuidoostkant kijkt het appartementengebouw uit over het park. De beleving van het omringende landschap is optimaal. De huizen in Buitengoed zijn naar de waterkant, de buurtvijver of het groene park gericht. De huizen langs het water hebben een split-level. Hierdoor liggen de woonkamer en het terras ruim een meter hoger dan het voetpad. Zo ontstaat een veranda waar in de avondzon gezeten kan worden met uitzicht op het water en waar kinderen tussen het riet spelen. Ook de appartementen liggen verhoogd zodat de balkons uitzicht hebben op het groene park.

 

Beelden die ons geïnspireerd hebben in de ontwerpfase

https://buitengoed.wilgenrijk.nl/wp-content/uploads/sites/8/2018/05/DSC_7583-e1525870694777.jpg
https://buitengoed.wilgenrijk.nl/wp-content/uploads/sites/8/2018/05/shutterstock_457966456.jpg
https://buitengoed.wilgenrijk.nl/wp-content/uploads/sites/8/2018/05/DSC_7673-e1525856097239.jpg
https://buitengoed.wilgenrijk.nl/wp-content/uploads/sites/8/2018/05/DSC_7934.jpg

een groene, waterrijke en open buurt met dorpse sfeer

een groene, waterrijke
en open buurt met dorpse sfeer